Anca Bucur
Bine ai venit in lumea mea!
Fitness. Sanatate. Naturalete. Motivatie. Inspiratie

Bebe 2 - Trimestrul 2 de sarcină

bebe_2.jpeg

Trimestrul 2 de sarcină, s-a sincronizat cu perioada de izolare la domiciliu.

Am intrat în trimestrul 2 de sarcină, chiar în luna Martie, când s-a declarat situația de urgentă.
Într-adevăr lucrurile au luat o întorsătura pentru noi toți, în această perioadă. La început, și eu am avut câteva momente de neliniște, nesiguranță și frică. 

Ceea ce m-a făcut rămân mereu pozitivă și puternică, este însăși sarcina. Fetița mea are nevoie de un vibe bun. Noi mamele comunicăm atât de profund cu minunile noastre. 

E important ca în această perioadă să rămânem cât mai relaxate și cu zâmbetul pe buze.

Într-adevăr, nu știm în ce direcție o vor lua lucrurile, dar felul în care tratăm situația, este foarte importantă. 
Trimestrul 2

ÎNSĂRCINATĂ ÎN PERIOADA COVID 19


Din fericire sentimentul de siguranță l-am căpătat când am fost la controlul de morfologie de trim 2, la Regina Maria, și am văzut că sunt luate măsuri de protecție foarte clare. Am auzit despre multe cazuri cu mămici care nu au mai putut naște în maternitatea în care se programaseră și nici cu doctorul respectiv s.a.m.d. 

 
Insarcinata in perioada covid19

Pot să spun cu mâna pe inimă că la capitolul acesta sunt o norocoasă. Pentru mine a rămas deocamdată totul neschimbat: maternitatea și doctorul. Fiindcă am născut tot la Regina Maria și prima dată, parcă am fost mult mai relaxată și liniștită cu toate vizitele făcute în maternitate.
Sper doar ca toate mamele  treacă cu bine de această perioadă și  aibă parte de o naștere ușoară și un bebe sănătos. Asta îmi doresc și pentru noi. innocent
Și  rog ca lucrurile  revină ușor la normal. 

SPORT ÎN SARCINĂ. ÎN TRIMESTRUL 2
Sport in sarcina - bebe 2 - trimestrul 2

Recunosc. Îmi lipsesc clasele de aerobic pe care le predam. Când  gândesc  am predat până în luna a-8-a cu Rareș laughing, dar am luat această situație ca atare. 

Am încercat  îmi păstrez o rutină de antrenament. Am găsit în fiecare zi 30-60 de minute  fac mișcare, de cele mai multe ori asta se întâmpla când Rareș dormea la prânz. Altfel, dacă făceam exerciții cu el în preajmăera mai mult o joacă cu el. 

Găsiți în video-ul de mai jos câteva exerciții permise în sarcină (pentru mai multe video-uri verificați canalul meu de YouTube):
 
Exercițiile fizice sunt permise în sarcină, chiar recomandate. Condiția e  fie adaptate la situația ta. E foarte important de luat în calcul, ce activități făceai și înainte și bineînțeles recomandările doctorului care îți monitorizează sarcina. 
 
Următoarele activități sportive pot fi făcute în continuare în sarcină:

1. Alergarea: Dacă obișnuiai  alergi, poți s-o faci în continuareDacă nu ai alergat înainte de sarcinădiscută cu medicul tău obstetrician mai întâiAsigură-te  te hidratezi suficient, evită supraîncălzirea și poartă pantofi potriviți pentru acest tip de activitate.
2. Aerobicdepinde de intensitatea claselor de aerobic. Ideal este  te adresezi antrenorului pentru a-ți putea oferi cele mai bune variante
3. Fitness: aici ai o varietate mare de exerciții pe care le poți face, bineînțeles durata antrenamentului va fi mai mică decât ce făceai înainte , intensitatea și dificultatea.
5. Yoga: știm prea bine  acest tip de mișcare ne relaxează și eliberează de stres. Chiar și în sarcină se pot face antrenamente de yoga, specifice acestei perioade evident
  1. înotul nu afectează articulațiile, de aceea este cea mai indicată formă de mișcarerecomandată  de către doctori, pentru gravide. 
  2. Exercițiile Kegel
  3. Mersul pe jos, bineînțeles.  
CÂTE KG TREBUIE  ACUMULĂM ÎN SARCINĂ
 
Acesta este din nou un subiect ce ne preocupă pe noi mamele. Cum mâncam în sarcină și câte kg “avem voie”  acumulăm
Depinde cât de mult cântăreai înainte de a rămâne însărcinată și cât de adecvată este greutatea taîn raport cu înălțimea.

Greutatea înainte de sarcina

Creșterea în greutate recomandată 

Subponderală (IMC < 18.5)

13-18 kg

Greutate normală (IMC 18.5-24.9)

11-16 kg

Supraponderală (IMC 25-29.9)

7-11 kg

Obezitate (IMC >/= 30)

5-9 kg

În această perioadă este indicat  aducem în plus aproximativ 300 de calorii. Bineînțeles, la fel de importantă este și sursa

Bebe 2 - progres 6 luni

Dacă în primul trimestru  spuneam  am mâncat mai dezordonat din cauza grețurilor, acum încep ușor  revin la normal. 
Regula de aur pe care o aplic, este aceea de a mânca în fiecare zi legume, salată și fructe proaspete. Știu  ele îmi furnizează o sursă bună de nutrienți, vitamine și fibre, așa  nu neglijez nicidecum acest aspect :) 
 
Alimentatie
 
Mănânc de toate, preparate cât mai simplu: lactate, ouăcarne, leguminoase. Și da. Beau foarte multă apă.
 
Dacă  întrebați care e treaba cu “poftele”, la mine, vă spun  ele dacă existăsunt exact la fel ca cele de dinaintea sarcinii. Deci nu prea am și oricum, nu e ceva ieșit din comun.
 
În trimestrul 2 m-am mai răsfățat cu “una alta” dar acum în trimestrul 3 am devenit tot mai conștiincioasă. Simt nevoia  mănânc foarte sănătos și fresh, dar  povestesc mai multe despre această experiența (trim 3) în următoarea postare. 
 
Până atunci, ne vedem pe canalele de social media :) 
Trăiește activ și sănătos,
AB
S-AR PUTEA SA-TI PLACA SI...
Baby D&A - Trimestrul 1 de ...

Cam asa arata poza din data de 3 Ianuarie 2018, cand testul de sarcina a iesit pozitiv.    M-am trezit devreme s...

Inca putin!

Exercitiul meu prinde viata . Fiecare miscare a fost gandita de mine si sunt foarte fericita si recunoscatoare ca am fost inspirata sa imi fac...

Cum reusesti?

E o perioada foarte aglomerata pentru mine, cu multe evenimente, clase si bineinteles pregatirea pentru concursul de fitness de profesionisti din M...