Anca Bucur
Bine ai venit in lumea mea!
Fitness. Sanatate. Naturalete. Motivatie. Inspiratie

Kinetic Kids

kinetic_kids.jpeg

Recunosc. Știam de clinica de recuperare medicală și sportivă Kinetic, fiindcă acolo am ajuns și eu când am avut nevoie de niște consultații. Știam că acolo găsești profesioniști din domeniu, așa că pentru mine acest loc reprezenta încredere.

Apoi am auzit de Kinetic Kids. M-am interesat puțin de ce s-ar putea întâmpla la un astfel de centru pentru cei mici, așa că am stabilit o consultație pentru Rareș, cu toate că eu o vedeam mai degrabă ca pe o întâlnire în care să evaluăm postura generală și mersul. Într-adevăr, în aceeași zi în care am făcut și eu un consult. Un mare plus din punctul meu de vedere, este acela că ambele centre sunt în aceeași clinică. 

Am fost foarte impresionată de acel loc. Modern, curățenie ireproșabilă, staff-ul de la mic la mare foarte amabil și bine pregătit, aparatură de ultimă generatie super specializată. 

Rareș se simțea ca acasă. Cum l-am dus în zona destinată copiilor, a fost cel mai fericit. Era curios de tot ce se găsea acolo, s-a jucat mult în zonele speciale pentru bebei, ba chiar a facut primii pași de-a bușilea corecți încercând să prindă o minge care se rostogolea. Apoi i s-a făcut un consult de rutină la care am primit confirmarea că am un copil minunat. :)

Pentru noi a fost o experiență foarte plăcută, de aceea am ținut să o împărtășesc cu voi.  

Activitati

Am avut mai multe curiozități pe care le-am discutat cu profesioniștii de acolo pe durata întâlnirii și l-am rugat pe Gelu Cosma, fondatorul Kinetic Sports & Medicine, să mă ajute cu răspunsurile la o serie de întrebări pe care le aveam special pregătite pentru el, ca să le pot împărtăși cu voi.

Sala

1. Povestește-ne mai multe despre aceasta clinică. Cum a luat start centrul Kinetic Kids în București?

În urma unei experiențe vaste dobândite pe adulți și la cererea clienților noștri, am decis să dezvoltăm și Kinetic Kids. Considerăm că este foarte important pentru copii să se dezvolte armonios de la început de drum. Este important să venim cu bebelușul la o evaluare completă în prima lună de viață, iar apoi, împreună cu un specialist, să setăm un plan de evaluare și de tratament, dacă este nevoie. Kinetic Kids are echipamente dedicate pentru copii și personal specializat. Tot conceptul se învârte în jurul unui spațiu vesel, unde copii vin cu drag la kineto și fizio, este important ca ei să simtă că totul este ca o joacă. 

2. Prevenția la copii. Știm cu toții că apelăm la specialiști, doar atunci când primim semne că ceva nu este în regulă. Același lucru se întâmpla și la oamenii mari. Copii poate nu reușesc să ne comunice mereu afecțiunile lor. Mai ales cei mici. Vrem să prevenim înainte să tratăm. Cum procedam în calitate de părinți? 

În primul rând trebuie să te asiguri că discuți cu un specialist și să mergi periodic la consult, cu precădere în perioada de creștere, când pot apărea atitudini scoliotice. Specialistul va stabili ce este de făcut și cât de frecvent trebuie să revii pentru a controla evoluția celor mici. Este important să consulți un specialist și, în același timp, este important să-ți canalizezi energia în direcția educării tale ca părinte, încât să poți întelege când este necesar un consult.

3. Ce servicii găsim aici? Cum lucrați cu copiii? Pornind de la ce vârste? Ce fel de cazuri ați întâlnit la copii?

Oferim o gamă largă de servicii de kinetoterapie și fizioterapie, evaluări personalizate pentru aparatul locomotor și biomecanica piciorului. În mod normal, lucrăm cu copii one-to-one, dar atunci când sunt mai mari și cu afecțiuni similare, putem să lucrăm și în grupe de maxim 2-3 pentru a face jocuri împreună. Lucrăm cu copii de la 0 - 14 ani. Găsești aici o serie de afecțiuni pe care le tratăm - https://www.kinetic.ro/kids/chinezoterapie/

Cel mai des întâlnite sunt afecțiuni ale coloanei, scolioza, cifoza, lordoza. 

4. Ce ar trebui să luăm în calcul în calitate de părinte?

Orice semn este important. Cu cât parintele este mai implicat și mai informat în direcția asta, îi va fi mai ușor să interpretezi posibile semne ale unei afecțiuni. Nu ezita să comunici, este important să adresăm întrebări specialistului, este bine să ai cu cine să te consulți în acest sens, să ai o persoană de încredere.

5. Spune-ne mai multe despre reeducarea reflexelor și despre respirația dirijată 

Aici avem două subiecte foarte vaste, subiecte ce necesită atenție sporită, voi scoate în evidență acum un singur aspect ce le leagă . Reeducarea reflexelor are ca scop principal autoapărarea, care în cele din urma se traduce în prevenție. Sunt mulți bebeluși ce ajung să meargă de-a bușilea în spate în loc să avanseze către înainte, care se târăsc făra să folosească piciorușele, nu reacționează în momentul în care sunt împinși în față sau în căzătură, nu pun mâna în față pentru a se proteja. Sunt mulți părinți hiperprotectivi care nu-și lasă copilul să cadă niciodată și nu-și dezvoltă aceste reflexe. Cu copiii cât cresc și sunt supuși unor astfel de situații, pericolul este mai mare, de aceea este importantă reeducarea reflexelor. Bebelușii sunt o mașinărie perfectă din punctul acesta de vedere, sunt pregătiți să cadă, corpul este bine gândit în acest sens pentru a evita accidentări grave – rotula se formează în jurul vârstei de 2 ani, cotul în jurul vârstei de 9 ani și așa mai departe.

Legat de respirația dirijată, este importantă stimularea capacității respiratorii prin exerciții speciale, exerciții coordonate cu respirația, pentru a folosi diafragmul, pentru a extinge cutia toracică și a evita respirația superficială.

 Sper că vi s-au părut utile informațiile de mai sus.

 Trăiește activ și sănătos :) 
AB

S-AR PUTEA SA-TI PLACA SI...
Baby D&A - Trimestrul 1 de ...

Cam asa arata poza din data de 3 Ianuarie 2018, cand testul de sarcina a iesit pozitiv.    M-am trezit devreme s...

Inca putin!

Exercitiul meu prinde viata . Fiecare miscare a fost gandita de mine si sunt foarte fericita si recunoscatoare ca am fost inspirata sa imi fac...

Cum reusesti?

E o perioada foarte aglomerata pentru mine, cu multe evenimente, clase si bineinteles pregatirea pentru concursul de fitness de profesionisti din M...